JR Sitges, Barcelona minimalistic apartment

Minimalistic apartment in Sitges Barcelona with high-end finishes, the story of a shower with views.

The challenge in this project was to make the customer felt in love with his apartment again, we discovered there were a lot of possibilities if we make radical changes.

Having a shower while you look at the sea could be one of the best discoverments we did, therefore we had to change the entire master bedroom, bathroom, and wardrobe in order to create a suite. With a shower with views a walking closet and a fully integrated bathroom as a continuity.

The shower has a mechanized screen controlled with a Bluetooth plug which is paired with the client’s smartphone and alow to give more privacy in the shower or let the views see from there. A cladding with black marble made-in for this project creates a unique experience while having a shower such a spa. The top counter below the sinks is in HPL giving a technical feeling to the space with two sinks and storage integrated with white mirrors.

For the kitchen, we had to change all the facilities and also find a conceptual language that fits with the clients’ lifestyle, beauty in the function. All the appliances are changed from the original location for that we had to re-think the space, study what kind the flow in that area and optimize the natural light.

Overall we had to create a living frame for his life with minimalistic language, excellent quality materials, and lighting design to create several scenarios.