| La Diseñeria | Benicassim | Spain |

Design Center in Benicassim, is a project to promote design which combines lectures with workshop experience.

The concept of the project is inspired in the fog which is common during certain periods of the year in that area. The fog invades the building being part of the structure and being part of the space but without modify the main structure. That is related to the design concept of been respectful and not intrusive.

A good design is the one you can’t see, the project has been build following the concept of respect using the fog as a metaphoric element which invades but not modify.

Understanding the location and the heritage of the building the massing of the project comes as a reinterpretation of the textures and shapes.

Benicassim 2010.

Benicassim 2010.